Az építészszakma precízzé tesz!

Biztos veletek is szembejött már az egyik ismert magyar humorista azon való viccelődése a Youtube-on, hogy ebben a szakmában, az egyetemen a négyes osztályzat is még csak azt jelenti: az épület állva maradt és abban senki nem veszti az életét az ott tartózkodás során…

Biztos vagyok benne, hogy komoly hatással volt az életszemléletemre minden téren, hogy végül ezt a hivatást választottam. Például emiatt nem elégszem meg félmegoldásokkal a családi autónk karbantartását illetően sem. És egyéb téren sem. Mindig mindennel szervizbe megyek, méghozzá olyanba, ahol tudom, szintén semmit nem vesznek félvállról, ahogy nekem sem mellékes, és sohasem halasztható mondjuk egy kuplung csere, de még egy olajcsere sem. Számomra a legjobban bevált szerviz a metaautoszerviz.hu (Méta Autószerviz). Ha budapestiek, vagy környékbéliek vagytok, nektek is őket ajánlom. Maximalistáknak, dokumentált és számlával igazolt, minőségi javítások igénye esetén jobbra nem leltem. Pedig jó régóta alapozok rájuk, és nem az első kuplung cserén vagyunk túl, mert én a jó szolgáltatást vevői hűséggel hálálom meg.

Kicsit a családom agyára is megyek ezzel (mármint a mindenkori alapossággal). Bár nem lehet egy szavuk sem, mert oké, hogy én mindenre költök (semmin sem spórolok), ami autóval kapcsolatos (pont az ő kényelmük és védelmük érdekében), de ha mondjuk nekik is kell helyettem vinni a kocsit szervizre, vagy egy szokásos gumicserére, a feleségem is beszámolt már róla, milyen korrektek. Nem csak a munkájukban alaposak, hanem az informálásunkban, bármi egyéb merült fel mondjuk egy kuplung csere esetén, és figyelnek rá, hogy a feleségem is úgy kapjon felvilágosítást a kocsi dolgairól, hogy utána ne engem kelljen kérdeznie, mi mit jelent. Mert ügyfélközpontú szemlélettel viszonyulnak a vevőkörükhöz, aminek része az is, hogy tudják: nem mindenki szakember, de mindenkinek tudnia kell, mire van szüksége a kocsijának!

Nem nyúlnak természetesen semmihez a megkérdezésünk és egyértelmű, informatív egyeztetés nélkül, viszont elég gondosak ahhoz, hogy minden átvizsgáláskor minden lehetséges hibaforrásra ráleljenek. Nem hallgatnak el, és nem is könnyelműsködnek el semmit! Klassz emberek is amellett, hogy nagyszerű szakemberek.

Eredetileg úgy értesültem a létezésükről, hogy átvizsgálni is minden ismerősöm hozzájuk vitt, bármilyen autót. Hibakód-kiolvasására, vétel előtt, és eladás, vagy műszaki vizsga előtt is. Volt olyan barátom, aki két független szakemberrel is átnézetett egy megvételre kinézett autót. Az a másik, általam meg nem nevezett szerelde nem, míg a Méta megtalált gyorsan minden rejtett hibát, és korrektül elmondták, ha megveszi, mennyit kell majd pluszban költenie rá, úgyhogy eszerint döntsön.

Beszereznek minden márkához mindenféle alkatrészt, olcsón, tárolják két gumicsere között az autóabroncsokat és még sorolhatnám. De a fő szempont nálam változatlan: precizitás, alaposság – ezeket szeretem igazán bennük! És ezekhez ragaszkodom másban is, az élet minden területén! Ha nem így élnék, az építész szakmában sem tudtam volna érvényesülni, ahogy az autóm sem lenne mindig megbízható és kiszámítható.