Egy építész pár esküvőjén dolgozhatta

Ezen a nyáron kötelezően kellett töltenem egy hónapos szakmak gyakorlatot egy étteremben. Nagyon érdekes élmény volt, nagyon sokat tanultam az ott töltött időm alatt. Rengeteg olyan dolgot is megmutattak nekem, amit az iskolában nem volt alkalmam elsajátítani.

Amellett, hogy a hétköznapi munkában is segítettem, volt olyan szerencsém, hogy esküvőkre is elmehettem segíteni. Ugyanis az étterem szoros kapcsolatban áll az egyik kastéllyal és annak vezetőivel, így hát ha abban a kastélyban esküvőt rendeznek, az étterem dolgozói készítik el az ételeket a násznép számára.

Ennek én kifejezetten örültem, ugyanis mindig is nagyon vágytam arra, hogy valaki esküvőjén segédkezhessek. Nagyon jó érzés úgy dolgozni, hogy tudom, valakinek hozzájárulok az élete egyik legszebb napjához. Nagyon motiváló. Úgyhogy több alkalommal is részt vehettem esküvőkön cateringesként.

Az egyik esküvőn például találkoztam is személyesen a menyasszonnyal. Nagyon aranyos és mosolygós lány volt. Elkezdtünk beszélgetni mindenféle esküvővel kapcsolatos dolgoról. Megmutattam neki, hogy milyen díszítése lesz a tányéroknak, és a sütiknek.

Ugyanis ilyenkor az ő véleményüket is ki szoktuk kérni természetesen. Nagyon tetszett neki minden. A beszélgetés közben annyira szimpatikusak lettünk egymásnak, hogy felhívott az öltözőjébe, és megmutatta a menyasszonyi ruháját. Egyszerűen gyönyörű volt.

Sok esküvői, és keringős ruhát láttam már, de messze ez volt a legszebb menyasszonyi ruha amit valaha láttam.

Nagyon meg is dicsértem, örült is neki a lány. Elmesélte, hogy hónapokig próbálgatta a különböző szalonok különböző fazonú ruháit, de egyiket sem érezte igazán magáénak, aztán rábukkant erre, és kérdés sem volt, hogy ebben lesz a nagy napon.

Teljesen egyet is értettem vele abban, hogy nem szabad olyan ruhában férjhez menni, amit nem érzünk magunkénak. Ennek a napnak nem szabad arról szólnia, hogy szorongunk a ruhában, ami rajtunk van. Csak akkor tudunk igazán ragyogni, hogy ha teljesen meg vagyunk elégedve mindennel, és csinosnak érezzük magunkat a ruhánkban.

menyasszonyi ruhaAz esküvője egyébként nagyon hangulatos volt, a király kék és a bíbor szinek domináltak a díszítésben is, és a koszorúslányok ruháját tekintve is. Az esküvői tortájuk pedig nagyon izgalmas volt, teljesen fehér volt az egész, és úgy volt megcsinálva, mintha egy hatalmas nyitott amethyst lenne a torta oldalán.

Mostanában ez a torta hatalmas divat lett, a naked tortákkal egyetemben. Szóval összességében nagyon szép, ízléses és divatos esküvőt raktak össze nekik. Mesélte még fent az öltözőjében, hogy a vőlegénye, azaz nemsokára férje, egy építőipari vállalatnál dolgozik mint építész, csak úgy mint ő.

Mint kiderült munkatársak voltak, úgy ismerték meg egymást jobban, hogy elkezdtek együtt dolgozni egy nagyobb projecten, ami egy irodaház építése volt. Azt is mondta, hogy ő nagyon szereti a munkáját, ugyanis imád kreatívan megtervezni, majd kivitelezni egy épületet, amely később sokak munkahelyéül szolgál majd.

Ő főként irodaházakat szokott egyébként tervezni, azt mondta abban látja a legtöbb kihívást. Arról nem is beszélve, hogy egyre modernebb irodaházak épülnek, így jó ha a tervező tisztában van a legújabb trendekkel. Márpedig ez a lány ahogy elnéztem teljesen tisztában van ezekkel, már csak az esküvőjét tekintve is.

A leendő férjéről még annyit mesélt, hogy amikor elkezdtek együtt tervezni, akkor még nagyon nem jöttek ki jól, ugyanis egészen más elképzelésekkel indultak neki az irodaház építésének. Azonban mikor sikerült közös nevezőre jutniuk, és elkezdődtek a munkálatok rájöttek, hogy valójában nagyon hasonlóak.

Elkezdtek randizni, aztán 2 év után megkérte a kezét, és most pár óra múlva már férj és feleség lesznek. Nagyon érdekes volt hallani ezt a történetet, hogy milyen véletlenekel múlik az ember élete. Ugyanis ők nem is  akartak együtt dolgozni, sőt mi  több, nem is ismerték egymást, de a munka összehozta őket. A közös szenvedélyük, az építészet.

Nagyon meg is köszöntem a lánynak, hogy ennyi mindent elmesélt magáról, a ruhájáról, a férjéről és az esküvőjéről is. Jól esett, hogy megbízott bennem, én is szimpatikus voltam neki, és így már teljes odaadással tudtam dolgozni egész nap, ugyanis tudtam, hogy egy olyan emberért dolgozok, aki megérdemli.

Ugyanis ez a lány nagyon kedves volt, és szimpatikus. Arról nem is beszélve, hogy az egész esküvő fantasztikusra sikeredett. Mindenki nagyon elégedett volt az ételekkel is.