Egy meleg tea, virtuális vásárlás, motoremelő

Még jó, hogy a mai világnak köszönhetően már itthonról is képesek vagyunk mindenre. Ki se kell mozdulni a lakásból, egyszerűen megrendelhetünk bármit, még egy nagybevásárlást is meg tudunk csinálni.

Az internet világa

Egy kommunikációs cégnél dolgozom, mint asszisztens. Sok mindent az internet segítségével tudok elvégezni, vagy megcsinálni. Persze ennek köszönhetően, már a levélváltás sem kerül hetekbe, hanem csak perceket vesz olykor igénybe, ami igen csak nagy segítséget jelent.

Azért emlékszem még milyen volt, amikor kollégiumba kerültem, és a legjobb barátnőm eddig otthon maradt tanulni. Minden héten írtunk egymásnak levelet, de akár milyen gyors is volt a posta, egy héten csak egy levelet kaptam. Ha ez a mai viszonylatokkal nézzük, mennyire könnyebb legyőzni a távolságokat.

Egy igen egyszerű példa erre, a szomszédunk esete. a fia úszó osztályba jár, és igen csak ügyes. Most is beválogatták a valamilyen csapatba, ami azt jelenti, hogy járják az országot, sőt még országon kívül is. Most épp egy 2 hetes táborban vannak, mondanom sem kell, hogy vagy 30 fok van feléjük…na de a lényeg ebből, hogy hiába a pár száz, vagy pár ezer kilométer, mindent tudnak róla itthon, hiszen az internetnek köszönhetően képesek azonnak levelet váltani, üzenetet küldeni. Azért ez mennyivel egyszerűbb, mint anno.

A kényszer pihenő

allergy-18656_640Hát nem tudom, hogy hogyan, de sikerült igen csak megfáznom a múlt héten. Ami azt jelentette, hogy a hetet nem a munkahelyemen kezdtem, hanem az orvosnál, mert még hangom sem volt. Persze ritkán lát, szerencsére nem vagyok egy beteges típus, de most közölte, hogy ágy, meleg, tea…amíg meg nem gyógyulok.

Persze azt nem közöltem vele, hogy nekem ezernyi teendőm akadt volna, de miután megszólalni sem volt kedvem, és nem is tudtam volna, így hazamentem, főztem egy teát, és visszabújtam az ágyba. Talán 9 után ébredtem fel, egy kicsivel jobban is éreztem magamat. Gondolom hatott a bivaly erős gyógyszer is amit kaptam, és még a gyógyszertárban hazafelé be is vettem egyet belőle.

Azért azt nem tehetem meg, hogy lóbáljam a lábamat, így volt egy két dolog, amit otthonról is el tudtam intézni. Mivel nem nagyon vagyok az ilyen esetekre felkészülve, így sok minden nem volt otthon, de ahhoz nem volt lelki erőm, hogy még boltba is elmenjek. Így egy lehetőség volt, beültem az internet elé, és bevásároltam, ami nagyon kellett, és házhoz hozattam. Van ennél egyszerűbb megoldás?

Még egy két apróság volt a bevásárlás után. Gyurinak a bátyámnak valami motoremelőt kellett megrendelnem sürgősen, mert neki nem volt internetje, és feltétlenül szüksége volt rá. Még rendeltem magamnak ebédet is, hiszen a főzéshez szintén nem volt sok kedvem…a vásárlás befejeztével egy meleg tea társaságában ismét az ágyam melegét kerestem, és élveztem a semmittevést.