Építészeti műremekek tervezése helyett maradok inkább a vásárlásnál

Az egyik volt osztálytársam még a középiskolából már a gimi elején tudta, hogy ő bizony belsőépítész lett. Mindent megtett érte, hogy elérje a célját. Rajz fakultációra járt, hogy tökéletes alaprajzokat tudjon majd készíteni és egyébként is a felvételi része volt számára egy rajz elkészítése. Megcsinált két nyelvvizsgát és nagyon jól tanult.

A minap összefutottam vele, beültünk egy kávéra és épp arról beszélgettünk, hogy kinek mennyire sikerült megvalósítani a céljait. Persze ő 100%-ig elérte, amit szeretett volna. Én meg? Hát én mindig is jobban szerettem pénzt költeni, mint keresni.

Főleg mióta rátaláltam a LORD shop webáruházra. A LORD shop egy magyar cég, mely a magyar piacra szállít be. Importtal és exporttal is foglalkozik már 1995 óta. De ami sokkal fontosabb az az, hogy elérhető, megfizethető áron kínálnak alapvető háztartási termékeket a lakosság számára. A kispénzű, nem túl nagy lábon élők is megengedhetik maguknak, hogy a LORD shopon vásároljanak. Főleg, hogy állandó akciókkal készülnek leendő és meglévő vásárlóiknak is.

Én szinte folyamatosan monitorozom a termékpalettát, hogy képben legyek a legújabb termékekkel és akciókkal kapcsolatban. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy állandóan a LORD shop oldalán lógok. Épp ellenkezőleg. Rendkívül tudatosan vezetek egy bevásárlólistát, amihez mindig hozzáírom, hogy éppen milyen háztartási cikk, egészségügyi termék vagy kozmetikum hiányzik otthonról. A gyerekeknek pelenkára lényegében folyamatosan szüksége van, így azt igazából fel sem írom. Aztán a hó elején ezzel a rendkívül hosszú és kissé unalmas listával leülök a gép elé és leadom a rendelést. Szerencsére a szállításért soha nem kell fizetnem, hiszen az 8000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes. Én meg természetesen ezt az összeghatárt mindig elérem.

LORD shop

Így a GLS fürgén, 2-3 munkanapon belül kiszállítja nekem a termékeket. Általában előre fizetek, de az is előfordul, hogy utólag, utánvéttel egyenlítem ki a számlát készpénzzel vagy bankkártyával. Szinte mindig nagyon jól jövök ki a vásárlásból, főleg akkor, ha éppen akciósak azok a termékek, melyekre szükségem van.

Sokszor volt már szerencsém, hiszen a pelenka és a popsitörlő szinte mindig kedvezményes áron érhető el, én pedig minden hónapban nagy tételből vásárolok ezekből. Eleinte a próbacsomagot választottam, hogy megtudjam, mely termékek lennének számunkra a legmegfelelőbbek. Most pedig már a pelenkacsomagot választom a hozzá kapcsolódó popsitörlő csomaggal, így mindent egy kalap alatt meg tudok venni. Nem kell külön-külön válogatni.

Ahogy a gyerek nő, a pelenka mérete is változik és elképzelhető, hogy más típusú pelenka lesz számára előnyösebb. Totyogó korban például érdemes nadrágpelenka helyett bugyipelenkára váltani. Sokkal kényelmesebb a gyerek számára is, nekünk, anyukáknak, pedig sokkal egyszerűbb ráadni egy örökmozgó kicsire a bugyiként viselhető pelust.

A másik nagy kedvencem a tisztítószer csomag, amiben minden van, ami az alapvető háztartási termékeket jelenti. Mosó- és mosogatószer, WC-papír, folpakk, alufólia és még számos hasznos termék alkotja a csoportot. Még több időt spórolva ezzel nekünk. Hiszen nem szükséges egyesével a kosárba dobálni a termékeket, megvásárolhatjuk őket egyben.

Az online vásárlás az életem. Az építész barátnőmnek persze ezt nem fejtettem ki részletesen, hiszen szinte a találkozásunk teljes ideje arra ment el, hogy a homlokzati típusok, alaprajzfajták és belső terek jellemzőit ecsetelte. A burkolatokra, a színekre és ezek harmóniájára is kitért, talán ez utóbbi érdekelt a leginkább. De a többi építészeti tudnivaló? A lehető legkevésbé sem.