Ma már a padlófűtés utólagos beszerelése sem gond

Az egyik ügyfelemnek nemrég sikerült kis alapterületű lakást vásárolnia. Számára ez a választás majdnem tökéletes volt. Az idős szüleiket gondozzák a férjével. Sokat időt töltenek mind a két családnál. Tulajdonképpen csak egy olyan lakásra van szükségük, ahol egy kicsit pihenhetnek, felöltődhetnek a köztes időszakban.

Persze, akármennyire kevés időt töltsenek is ott, az embernek azért szüksége van egy teljes értékű lakása, egy térre, ahol feltöltődhet… Csakhogy az ő icipici lakhelyükön bármilyen felújítást nagyon nehéz lett volna megoldani. Én azonban szerettem volna segíteni. Aztán egyszercsak bevillant valami…

Tudtam, hogy a régi, elavult fűtésrendszer rengeteg helyet vesz el a lakásból a csövek miatt. Ráadásul, mivel ritkán vannak otthon, télen a felfűtés is kész rémálom… Kell lennie valaminek, ami megoldja a problémát.

Beugrott, hogy olvastam valahol arról, hogy ma már van lehetőség a padlófűtés utólagos beszerelésére. Ha az ember bölcsen választ, akkor pedig az egész talán nem is kerül vagyonokba.

Hallgattak rám, és az elektromos padlófűtést választották. Ilyenkor csak egy szőnyegek kell leteríteni, amelyik tartalmazza a fűtőszálakat, erre helyezik fel aztán a burkolatot. A fémszálak nagyon gyorsan felmelegszenek, és közvetlenül adják le a hőt, így telente nincs gond, amikor a hosszú ideje üresen álló házat kell felfűteni. Ráadásul, mivel nincsenek csövek, sokkal nagyobb hely marad, praktikusan lehet elhelyezni a berendezést.

Az ügyfelek azóta is nagyon hálásak nekem… Szóval, azt hiszem, megéri néha olvasgatni a neten egy kicsit.