Épületek, melyek esküvői videókhoz csodálatos, megfelelő helyszínként szolgának

Szakmám szerint építész vagyok és mindig is szerettem volna ezzel foglalkozni, így boldognak mondhatom magamat. Nagyon fontos, hogy az ember szeresse azt, amit csinál, hogy munka közben úgy érezze, hogy ő most nem is igazán dolgozik és szerencsére nekem ez megadatott, úgyhogy teljes szívből hálás vagyok érte.

Kreatív vagyok és nem véletlen az sem, hogy éppen emiatt is elég egyedi épületeket tervezek. Terveim között szerepelnek kastélyok és várak, gyönyörű helyek, amelyek közül sokat már fel is építettem a való életben.

Ezek a helyszínek pont megfelelő helyet szolgáltatnak például esküvői videók elkészítése szempontjából. Nem véletlenül, hiszen különlegesek, szépek, nagyon, tágasak és általában festői környezet is társul ezen helyszínekhez, így kinti meg benti és természetesen kreatív fotózások megvalósításához is egyaránt alkalmasak.

Bár templom még nem szerepelt a felépített épületeim között, de polgári szertartást már többször is rendeztek egy egy általam tervezett épületben. Az esküvői videók mindig nagyon szépen, hitelesen vissza tudják adni a helyszín varázslatosságát, de fontos természetesen az is, hogy profival dolgozzunk együtt.

Kedvenceim közé tartozik a reneszánsz építészet többek között. Az első reneszánsz épületek Mátyás palotái voltak, a budai vár keleti szárnya és annak udvara, a visegrádi palota, a nyéki villa. Mátyás építésze a firenzei Chimenti Camicia volt. Budán jelentős kőfaragó műhely alakult ki. A kőfaragók itt ismerték meg az olasz motívumokat és terjesztették tovább. A kora reneszánsz második felében az új stílus már nemcsak a Dunántúlon és a jelentősebb központokban tűnt föl, hanem eljutott a Szerémségbe is.  Gyakran azért, hogy ihletet nyerhessek, akkor tervezés és építkezés előtt ellátogatok egy egy ilyen helyre. Ezen kívül pedig a francia barokk építészet, ami még szintén érdekel. Franciaországban a barokk építészet a XV. század második negyedétől a XVIII. század közepéig, illetve ha a klasszicizáló késői korszakot is hozzá vesszük, a század utolsó negyedéig tartott.
Az itáliai barokktól eltérő sajátossága, hogy stílusra jellemző megoldások itt nem a belső terek szervezésmódjában alakultak ki, hanem főként a tömegformálásban, az épület és környezet szerves kapcsolatát megteremtő kertművészetben és a belsőkben a felületképzésre szorítkozó enteriőrművészetben.
De természetesen, amikor egy esküvő előtt felkeresnek, hogy az egyik általam tervezett épületben szeretnének ünnepelni a szerelmesek, akkor is több kastélyba ellátogatunk, hogy végül kiválasszuk a legmegfelelőbbet. Gyakran az esküvői videós is jelen van, hogy segítsen a vőlegénynek és a menyasszonynak kiválasztani a szerinte leginkább videózáshoz és fotózáshoz illő környezetet. A felvételeket később természetesen megvágják és zenei aláfestés is kerül az esküvői videók alá. Amikor az egyik tulajdonomban álló épületben volt a rendezvény, akkor általában én is kapok egy egy példányt az esküvői videókból, amelyek bennem is kedves emlékeket idéznek fel.

Ha majd én is beadom a derekamat és házasságra adom a fejemet, akkor én is szeretnék egy jól megvágott, full HD minőségű, zenei aláfestéssel rendelkező profi esküvői videót készíttetni a nagynapomról. De ez úgy érzem, hogy kicsit még arrébb van. De a munkámnak köszönhetően sok esküvői videóssal találkoztam már, úgyhogy lesz honnan válogatni.

De ami a legfontosabb, hogy ahogy a munkában, úgy a magánéletben is jó döntéseket hozzunk. Én azzal, hogy építész lettem, úgy érzem, hogy egy nagyon jó döntést hoztam meg és amikor eljön majd a nap és kimondom az esküvőmön a boldogító igent, akkor remélem, hogy szintén életem egyik legjobb döntése lesz az.